KIC-call Ondermijnende Criminaliteit

januari 26, 2022

Holland High Tech (TKI HTSM), de coƶrdinerende topsector van de kennis- en innovatieagenda veiligheid, laat weten dat NWO de KIC-call Ondermijnende Criminaliteit heeft gelanceerd. Het kernteam KIA Veiligheid ziet toe op inhoudelijke uitvoering. Deze call is een belangrijke stap in de missie integrale aanpak van georganiseerde criminaliteit van de genoemde KIA.

Technologie is essentieel bij criminaliteitsbestrijding

Om ondermijnende criminaliteit een stap voor te blijven is onderzoek nodig, gericht op (nieuwe) technologieƫn, waaronder biometrie, sensoren, slimme materialen en beeld-, spraak- en datatechnologie. Deze innovatie en kennisontwikkeling kan het verschil maken als het gaat om dataverzameling en analyse bij ondermijnende criminaliteit. De bestrijding en preventie van ondermijnende criminaliteit wordt effectiever als wetenschap, overheid, bedrijfsleven en burgers intensiever en gerichter samenwerken en zo gezamenlijk innovatieve interventiemodellen ontwikkelen.

De call
  • De volledige tekst van de call staat hier en hier.
  • De deadline voor het indienen van vooraanmeldingen: 21 april 2022.
  • De matchmakingsbijeenkomst: 15 februari 2022.
  • Binnen deze call for proposals is in totaal 6 miljoen euro beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek door interdisciplinaire consortia van kennisinstellingen en bedrijfsleven, gericht op innovatie in interventie en preventie bij ondermijnende criminaliteit.
  • Overheidsinstanties kunnen ook participeren.
Meer informatie

Voor meer informatie over deze call kun je contact opnemen met KIC-Security2021@NWO.nl of met Frans van der Wel (f.vanderwel@nwo.nl, +31 30 600 12 86 of +31 6 83 30 26 71)

Links