Nationale Cyber Security Summer School 21 t/m 25 augustus

mei 26, 2023

This course is only offered in Dutch

De NCS3 is een cybersecurity crash-course, die jou laat kennis- maken met zowel de technische als de niet-technische aspecten van het cyberdomein. De NCS3 is gericht op bachelorstudenten met een interesse in cybersecurity, maar een specifieke expertise is geen vereiste voor deelname.

Na het volgen van deze summerschool weet je wat cyber- security in de breedte betekent, welke factoren daarin een rol spelen en welke loopbanen er zijn. Ook heb je de kans om een relevant netwerk op te bouwen dat je kan helpen om een carrière te vervolgen binnen het cyberdomein. Het programma omvat colleges en demonstraties van toonaangevende cybersecurity- bedrijven uit de publieke en private sector. De onderwerpen zijn gebaseerd op een socio-technische benadering van cybersecurity.

In deze benadering staan de verschillende elementen centraal die een rol spelen bij digitale veiligheid. Denk hierbij aan hardware, software, maar ook aan mensen en beleid. Er is ook een ruime gelegenheid om te reflecteren op de toekomst van het vakgebied, innovaties en baanbrekend onderzoek. Naast colleges staan werksessies, bedrijfs- bezoeken en sociale evenementen op het programma.