ACCSS feliciteert Spinoza- en Stevinprijswinnaars José van Dijk en Bart Jacobs

3 september 2021

Als dagelijks bestuur van ACCSS, de Academic Cyber Security Society, werden we tijdens ons wekelijks vrijdagochtendoverleg verrast door het fantastische nieuws dat twee vooraanstaande cybersecurity onderzoekers gelauwerd zijn met een prestigieuze prijs. 

Aan Bart Jacobs en José van Dijck, respectievelijk verbonden aan de Radboud Universiteit en de Universiteit Utrecht, is door NWO respectievelijk de Stevinprijs en de Spinozaprijs toegekend. Hierbij past een hartelijke felicitatie!

Door belangwekkend wetenschappelijk onderzoek en een grote maatschappelijke betrokkenheid laten jullie de vele dimensies zien van computer beveiliging, digitale platforms en privacy. De prijs is een kroon op jullie werk en ook iets waar we als vereniging trots op kunnen zijn. Het is te hopen dat deze prijs ook tot gevolg heeft dat de politiek en de samenleving meer oog krijgen voor de digitale wereld en de optimale beveiliging daarvan. Het begint, zoals vanmorgen op NPO1 te beluisteren viel, met het onderschrijven van het grote belang van kennis, om te voorkomen dat we speelbal in de wereld worden.

Het dagelijks bestuur van ACCSS
Bibi van den Berg, Aiko Pras, Joeri Toet en Jan Piet Barthel

Bekijk de Nationale Cybersecurity Research Agenda III
Bekijk de Nationale Cybersecurity Educatie Agenda